söndag 20 januari 2013

Barnen just nu.

Photobucket

Simon är nu ca 2 år och 9 månader. Imorgon börjar han dagis och vi hoppas och tror att han kommer att tycka att det är superkul.
Han räknar väldigt mycket just nu, så fort han ser något att räkna så räknar han - "ätt, tooo, te... hem. tiä!"
Han räknar både muntligt och på fingrarna. Upp till tre kan han, därefter blir det lite som det blir. Fem och tio (eller är det nio, som låter likadant ;-)) brukar också vara med.
Igår såg han på lite "Fem myror" och fastnade helt, ett program i hans smak! Bokstäver gillar han också, men kan inte peka ut någon specifik tror jag. Möjligtvis "S".


Kul att pussla på kylskåpsbokstäver på skrivna bokstäver :)
Photobucket

Simon pratar så mycket nu. Han har ord nog för att regelbundet bruka 3-4 ordsmeningar, men uttalet är fortfarande mycket dåligt. Han har fått tid för hörselkoll och logoped i februari.

Att sova och äta tillhör det han minst gärna ägnar sig åt. Han vaknar mellan 01 och 04 nästan varje natt och vill ofta vara uppe 3-5 timmar innan han lägger sig igen. Sällskap vill han ha också.
Många dagar känns det som att han inte ätit någonting när dagen är slut, en eller två tuggor smörgås kanske har slunkit ner. Andra dagar äter han bättre och dessa dagar är han en fröjd att umgås med eftersom han då inte springer runt och är jättearg hela dagen.

Annars gillar han tåg, titta på månen och att bära katten. Våran katt är ohälsosamt tålig med Simon.


Photobucket

Ellen är just nu ca 1 år och 8 månader. Hon har börjat ha en åsikt och blir jättearg om hon inte får som hon vill. Hon har även börjat utdela lavetter till höger och vänster.
Ellen är en papegoja som härmar massor av ord. Hon har ett jättefint uttal och är lättföstådd, men det har hänt att hon tar efter Simons uttal ibland vilket avsevärt försämrar hennes språk ;-)

Ellen sover oförskämt bra och har så gjort sen hon fick egen säng i eget rum. Hon lägger sig runt 19.00 (jag sjunger en låt för henne, lägger ner henne och går ut. Hon somnar själv direkt.) sen går hon upp runt 10.00 dagen efter, utan uppvak.
Senaste veckan har hon dock krånglat lite med middagssovningen. Tidigare har hon sovit middag i ca 2 timmar, nu blir det lite olika. Samma sak med maten, senaste veckan har hon inte varit så matglad, tidigare har hon alltid ätit mycket och gärna. Min förhoppning är att det bara är någon jobbig kindtand eller fas som stör henne och att den snart ska gå över :)

Ellen leker med det mesta här hemma, gärna med sällskap. Hon gillar dockor och gosedjur just nu, dessa kånkar hon gärna omkring på i famnen eller i vagn. Ellen och Simon går regelbundet på barnvagnspromenad med varsin docka här hemma. Det brukar spåra ur till att Simon vill vara docka och bli körd av Ellen i vagnen. Att Ellen är två äpplen hög och inte direkt jättestark tas det ingen hänsyn till ;-)

3 kommentarer:

  1. Shit. Jag har glömt att skriva till dig om dagis. Det finns ingenting att oroa sig för. Tvärtom. Dagis kommer trötta ut honom på ett bra sätt, ge honom en vecka eller två och sen sover han hela nätterna! Eh, ja man kan ju hoppas. Jag har bara två tips, använd inte så mycket dyra märkeskläder på ungen, hjälp vad skitiga och kladdiga dom kan bli. Och våga prata med personalen om något känns det minsta fel, men låt dom styra inskolningen och ta över Simon från första stund. Hoppas allt går bra! Det kommer det såklart att göra. Han kommer älska det. Dina ungar är så himla härliga!

    SvaraRadera
  2. Härlig läsning! Vi har hela Fem myror i tjockfilmsbox om det är intressant, tror säkert tjejerna är redo att låna ut den ;-)!

    SvaraRadera
  3. Näe, det var ju jag där ovanför ju!

    SvaraRadera