fredag 18 januari 2013

Hjälp!

På måndag börjar Simon dagis!!

Hur går det till? Vad ska han ha för extrakläder liggandes där, och hur mycket? (Han är blöjfri dagtid och tanken är att han ska vara det där med. Olyckor händer dock.)
Någon som vill berätta sitt barns dagisstart? Vi tar gärna den långa historien, vi vill veta allt :-D

Vi tror att Simon kommer att gilla det och att inskolningen kommer att gå bra. Han är ganska självgående och trygg i nya situationer nu. Och han blir så glad av att träffa barn i sin egen ålder eller äldre (däremot småtrött på alla "bäbisar" runt om honom, dom är inte lika roliga att leka med tydligen ;-))

Bör man gå till apoteket och bunkra upp med all nässpray, hostmedicin och alvedon dom har?
Vadslagning om hur lång tid det tar innan dagisbacillerna nockat hela familjen?

2 kommentarer:

  1. Ja, ni lär förmodligen vara sjuka fram till sommaren. När M&V började dagis första gången var de sjuka i alla de 5 månader de gick där, med diverse olika sjukdomar och snoret rann konstant under den här tiden. Sen slutade de dagis och snoret försvann. Fantastiskt! Sen var inte det dagiset så jättebra tror jag. Det var väldigt många (olika) barn eftersom det även var nattdagis och tog in barn från hela stan i ålder 1-12 år. På deras nuvarande dagis verkar det bättre. Är barnen sjuka verkar det som att de håller sina ungar hemma. Har haft magsjuka en gång, men jag tvivlar på att det kom från dagis.

    Extrakläder ja; en hög med byxor, kallingar, tröjor och strumpor har vi på vårt dagis i alla fall. Och så komma ihåg att ta med det tillbaka när man fått med sig det hem. Och dubbla uppsättningar av regnkläder, stövlar (och gärna overaller också) är ju ett plus så att man slipper bära med sig det hela tiden.

    Om ni ser att Simon verkar ha ett behov av dagis, så tror jag att han kommer tycka att det är jättekul att gå dit. Det är nog mer föräldrarna som har svårt för att lämna ;-)

    SvaraRadera
  2. Orkar inte berätta long story här, men det mesta har flutit på fint i vårt fall. Det var spännande att få Majken att sova middag på madrass inne som de gjorde på hennes avdelning, vi trodde inte det skulle gå eftersom sövning dagtid mest skett i vagn, men vi fick fetfel på det, haha.
    Och det "ger sig" med det praktiska. I den där åldern är det bra med typ två ombyten för kiss och spill.
    Baciller är bra om man tänker långsiktigt, faktiskt lite nödvändiga i den där åldern tror jag, immunförsvaret stärks bäst när det får träna och träffa många olika baciller, så man får se det positiva med sjukor. Tycker inte den biten varit så farlig i vårt fall heller, vi har inte varit mer sjuka än mina arbetskollegor utan dagisbarn.

    Lyckespark, det kommer gå kalas - och kul med nya kompisar för Simon ju!

    SvaraRadera